Raamfolie

Bespaar energie met de juiste raamfolie.

Wist u dat tussen de 26% en 48% van de warmte verloren gaat door de ramen?

In nieuwbouwhuizen wordt tegenwoordig HR++ dubbelglas geïnstalleerd. In oudere huizen is vaak nog een oudere generatie dubbelglas of zelfs enkelglas geïnstalleerd. Het vervangen van dit glas is een dure aangelegenheid. Door het aanbrengen van de juiste raamfolie kunt u het glas upgraden tegen lagere kosten. De meeste raamfolies op de markt zijn gemaakt om de zonstralingswarmte van buiten tegen te houden, maar niet om de warmte in huis in de winter vast te houden. In de winter bent u dan meer energie kwijt om het huis te verwarmen. Er is echter één raamfolie op de markt die de zonstralingswarmte in de winter kan toelaten en de warmte binnenshuis terug naar binnen reflecteren. Hiermee bespaart u aanzienlijk op uw energiekosten.

Hoe werkt de isolerende raamfolie precies?

In de zomer blokkeert de folie tot 93% van de infrarode warmtestralen.De temperatuur kan tot 5 graden Celsius dalen. Eventuele airconditioners hebben minder energie nodig om het gebouw te koelen. In de winter wordt zo'n 94% van de stralingswarmte binnenshuis terug gereflecteerd en gaat niet verloren door de ramen. Hoeveel strailingswarmte terug gereflecteerd wordt heeft te maken met de emissiviteit van het glas.

Wat is emissitiviteit?

Emissiviteit is het stralingsvermogen van een object, zoals een raam. Hoe lager het stralingsvermogen (emissiviteit), hoe lager de warmte-overdracht doorstraling. De normale emissiviteit van glas bedraagt 0,89. Glas kan worden voorzien van een zogenaamde lage-emissiviteitcoating (Low E) waarvoor deze lager kan zijn lager kan zijn dan 0,04.

HR++ glas heeft deze coating vanuit de fabriek. Dubbelglas van vorige generaties en enkelglas hebben deze coating niet. Dit type glas kan dus geupgraded worden met een Low E raamfolie. Zulke raamfolies hebben een emisitiviteit van 0,10 of lager. Raamfolies met een hogere emissiviteit besparen nauwelijks of geen energie in de winter.

Hoe wordt de raamfolie aangebracht?

Het aanbrengen van de raamfolie is specialistisch werk. De folie wordt "nat" op het raam aangebracht. Na het drogen moet de raamfolie bubbel vrij zijn. Er hoeven geen bouwkundige ingrepen gedaan worden om de raamfolie aan te kunnen brengen.

Nog meer voordelen van raamfolie.

Behalve een aanzienlijke energiebesparing heeft het aanbrengen van raamfolie nog meer voordelen:

  • 99% van de UV-straling wordt tegengehouden. Dit voorkomt verkleuren van uw meubels en gordijnen.Glinsteringen en reflecties van het raam wordt verminderd.
  • Bij het breken van een raam worden de glasscherven en glasspinters grotendeels bij elkaar gehouden.
  • Op de ramen zal minder snel condensatie ontstaan.